marathonas24.gr
ΕΛΛΑΔΑΠΑΙΔΕΙΑΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ένθετο Παιδεία: Πίσω στο σχολείο 30 χρόνια μετά

Κοινοποίηση

Η 47χρονη Όλγα Mασμανίδου από την Ευκαρπία Κιλκίς δεν κατάφερε να ολοκληρώσει το σχολείο. Η φοίτησή της σταμάτησε στο Δημοτικό. Παρά τις δυσκολίες αποφάσισε να πάρει το απολυτήριό της και φέτος είναι μαθήτρια σε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας. Οι συγκεκριμένες δομές εκπαίδευσης απευθύνονται σε ενήλικες οι οποίοι δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση και με την φοίτησή τους μπορούν να πάρουν απολυτήριο. 

Δείτε ακόμα στο ένθετο ΠΑΙΔΕΙΑ του ΕΡΤNEWS:

Ομάδα BitLab: 3η θέση στην παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2023

Η ομάδα ρομποτικής του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης BitLab από την Καλαμάτα, κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στον Παναμά. Οι τρεις μαθητές της Β’ Λυκείου και ο προπονητής τους μοιράζονται την εμπειρία τους στην κάμερα του ΕΡΤNEWS. 


Young business talents: Καινοτόμος διαγωνισμός επιχειρηματικότητας 

Το Young Business Talents είναι ένας καινοτόμος διαγωνισμός Διοίκησης Επιχειρήσεων με προσομοιωτή για μαθητές Λυκείων, που υλοποιείται διαδικτυακά. Ο διαγωνισμός έχει λάβει την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας ενώ το Ίδρυμα Μποδοσάκη στηρίζει το πρόγραμμα, έτσι ώστε να διατίθεται δωρεάν σε όλα τα Λύκεια που συμμετέχουν. 

Η Ελίνα Κολύβα επισκέφθηκε το πρότυπο λύκειο Αγ. Αναργύρων το οποίο συμμετέχει στον διαγωνισμό για δεύτερη χρονιά. Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον διαγωνισμό αλλά και τις αιτήσεις συμμετοχής μπορούν καθηγητές και διευθυντές Λυκείων να βρουν στην ιστοσελίδα www.youngbusinesstalents.com/gr 

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: ΕΛΙΝΑ ΚΟΛΥΒΑ

Πηγή: http://www.ertnews.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Προγραμματισμένη διακοπή υδροδότησης Δημοτικής Κοινότητας Βαρνάβα

Σε Κατηγορία Κινδύνου πυρκαγιάς 4 και 5, σήμερα, 21/6 η Ανατολική Αττική. Κλειστό το πευκοδάσος στο Σχινιά – όλες οι ρυθμίσεις

Ο Μαραθώνιος της Γαλλοφωνίας για τον Πλανήτη στην ΕΡΤ – Τηλεοπτική «σκυταλοδρομία» σε 19 χώρες